Pouze pár kilometrů od řeky Loire, uprostřed vinné révy, se nachází Villa Lorane - krásná budova z kamene tuf, místního oslnivého bílého kamene a s modrou střechou z břidlice. Své návštěvníky láká svou bukolickou zahradou a rozmanitostí růží. Lidé si tak mohou vychutnat slavný a sladký život, který provincie Anjou nabízí. Chutě jsou jemné, svěží, bohaté a ovocné. Jedná se o vynikající vína, která přináší velký požitek.
Vinař: Fabien HACHET, 33 let. Studoval obor enologie v Toulouse University.
Odrůda révy: Cabernet franc.
Stáří révy: 20 let (průměr)
Plocha vinice: 30 hektarů
Půda: Z vybraných pozemků s půdou tvořenou z jílu a břidlice. Bobule jsou pravidelně ochutnávány s cílem získat optimální zralost. Díky precizní výrobě vína se odkryjí kvality odrůdy, tj. krásná, bledá barva, a intenzivní, komplexní buket kombinující odrůdové aroma (citrusové) s aroma, které se vytváří díky fermentaci (amyl, sladkost, jahoda).
Techniky : Jedná se o vybrané pozemky, na kterých se pěstují zralá vína s velkým aromatickým potenciálem. Výroba přímým lisováním. Produkce vína odkrývá odrůdové aroma a dává vínu atraktivní komplexitu. Následuje usazování za studena (300 NTU). Dalším krokem je fermentace při 16-20°C.
Zrání: Stárnutí na kalech po dobu 4. měsíců. Na jaře začíná lahvování, aby se zachovala maximální čerstvost.
Degustační poznámky : Půvabná, bledě růžová barva se zářivými odlesky. Silný a komplexní buket s tóny červeného a černého ovoce (jahoda, ostružina, třešeň, atd.), a také s náznaky citrusu a fialky. Na patře buclaté a vinné se s spoustou chutí.
Vhodné letní pokrmy: míchané saláty, lahůdkové maso, rybí terina a grilované maso.
Vhodné pokrmy po celý rok: bílé maso, sushi, kořeněná jídla a čerstvé sýry.
Nejlépe si ho vychutnáte dobře vychlazené (10-12°C).