

Alliance Loire
Val de Loire (Údolí Loiry) IGP "Brume de Loire"
Sauvignon Blanc 100%
O značce: Tento jedinečný vzhled tradičních odrůd révy je tvořen díky terroir a podnebí v Loire Valley. Tato vynikající vína jsou kombinací svěžesti, koncentrovaného aroma, kulatosti a hladko
Vinař: Nicolas Emereau 39 let, diplom v oboru enologie, fakulta v Toulouse
Odrůda révy : Sauvignon (100%)
Stáří révy: 15 let
Plocha vinice: 20 ha
Půda: Toto cuvée je jemnou kombinací expresivní a lahodně ovocné odrůdy hroznů se šťavnatým, křupavým ovocem. Vynikající jílovito-vápencový terroir a metody produkce vína jsou přizpůsobeny vznešenému potenciálu Sauvignon. Toto víno má pozoruhodné aroma s podtextem intenzivního citrusu, černého rybízu a elegantní byliny.
Jedná se o vybrané oblasti s intenzivně ovocným aromatickým potenciálem hroznů. Výroba přímým lisováním. Silné stáčení moštu pří nízké teplotě (50 NTU) k dosažení citrusového chuťového projevu. Světlý mošt je poté fermentován při 18-20°C během první třetiny procesu, a posléze stabilizován při 13-14°C.
Stárnutí: Před lahvováním je víno uchováváno na kalech při nízké teplotě s pravidelným pozastavením.
Degustační poznámky: Překrásná slámově žlutá barva se stříbřitými odlesky. Koncentrovaný buket s podtextem grapefruitu, sladkého z černého rybízu, a listů rajčat. Na patře je víno extrémně svěží s hladkou, křupavou, pikantní příchutí. Lahodná dochuť s atraktivními náznaky pupenů černého rybízu a citrusové kůry.
Snoubení: Nejlépe podávat chlazené (10 to 12°). Každodenní jídla: grilovaná ryba, drůbež, zeleninový quiche, kari a chřestové pokrmy, a ‘fish and chips’. Speciální jídla: ústřice, grilovaný humr s estragonem, garnáti ve smetanové omáčce, carpaccio z hřebenatek, a asijská kuchyně.