O značce: Chemin de la Hallopière pochází z překrásné vinice, která se nachází na strmých svazích obce Botz-en-Mauges na břehu řeky Loire, blízko římsy regionu Anjou.
Vinař: Fabrice GOURAUD 37 let, s pokročilým diplomem a bakalářským titulem v oboru vinařství a enologie.
Odrůda révy: Chardonnay
Plocha vinice: 20 hektarů
Půdal: Vinaři si zamilovali vinnou révu Chardonnay natolik, že se za posledních 20 let prováděla výsadba pouze této odrůdy. Vinici o rozloze 20. hektarů tvoří půda z břídlice a pískovce. Tento typ půdy se rychle zahřívá a přispívá k vynikajícímu zrání. Pěstování hroznů a výroba vína je prováděna na udržitelný způsob, a to dle specifikací Terra Vitis.
Techniky: Ruční sběr hroznů v plné zralosti. Kontakt se slupkami (20% ze sklizně). Po jemném lisování následuje fermentace při mírné teplotě, díky čemuž se zachová aromatický potenciál hroznů.
Stárnutí: Před lahvováním probíhá stárnutí na kalech po dobu 6. měsíců.
Degustační poznámky: Brilantní, bledě zlatavá barva. Elegantní, rafinovaný a intenzivní buket čerstvého ovoce (hruška, broskev), květin, s náznakem karamelu. Kulaté, snadno pitelné, s krásnou vyvážeností. Svěží, kulatá dochuť s náznaky bílého ovoce a citrusu.
Snoubení: Podávajte chazené (8-10°C). Toto víno je ideální jako aperitiv, hodí se také k rybě a pokrmům z měkkýšů, k bílému masu, a sýru (obzvláště kozímu).