TERROIR : Štěrkovitá terasovitá půda proříznutá řekou Clamoux a tvořena jílovito-vápencovými svahy.
PODNEBÍ : Středomořské, horké a suché s oceánskými vlivy.
PĚSTOVÁNÍ :Tradiční zpracování půdy. Udržitelné zemědělství ‘Vitealys’ certifikováno nezávislou organizací.
VINIFIKACE : Tradiční vinifikace, hrozny se nechávají v kádích dlouho nakvášet. Přísné regulace teploty. Hrozny se po sběru co nejdřívě odstopkují.
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY : Rubínově červená barva. Krásná aromatická komplexita kombinující příchutě zralého červeného ovoce a koření. Atak na patře je silný, změkčený, s pěknou vyvážeností a dlouhým aromatickým závěrem.
SNOUBENÍ: Perfektní k regionálním jídlům, cassoulet, fricassee, masu v omáčce, zvěřině, a k fermentovaným sýrům. Ještě lépe se dá toto víno vychutnat s kachními prsy s medem Minervois nebo se drůbeží z regionu Languedoc.