Aroma: ve vůni lehce zvířecí tóny s doteky ušlechtilé kůže, které následně přecházejí do tónů červeného i černého ovoce.
Chuť vína je suchá a působí šťavnatě s ovocnou texturou. Taniny jsou hladké a elegantní.
Snoubení: snoubí se dobře s grilovanými hovězími steaky, které můžete servírovat společně s kvalitními francouzskými hořčicemi, salátem s balzamickou redukcí a čerstvou francouzskou bagetou s olivovým olejem. Jehněčí maso připravujte pomalým pečením na kořenové zelenině, rozmarýnu a tymiánu.
Ideální teplota servírování: 18–20 °C. Vhodnou sklenicí je velký kalich s dostatečnou oxidační plochou. Před servisem doporučujeme víno dekantovat, nebo nechat delší dobu nadechnout v otevřené láhvi.
Červené víno Château Puy Boyrein doporučujeme konzumovat od 3. roku jeho stáří. Víno můžete archivovat ve Vašem sklepě 7–9 let.