- -9%

Vinařství Le Bignele
Valpolicella Classico D.O.C., Benátsko, Itálie
70% Corvina a Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
Alk.: 13%
Červené víno, suché
Marano di Valpolicella je kopcovitá oblast na úrovni 300 m n. m. s vápencovo-hlinitou půdou.
Stáří révy: 15-30 let
Vinifikace:
Ruční sklizeň od konce září do poloviny října. Řízená fermentace v nerezových kádích. Zrání: min. 5 měsíců v nerezových tancích a poté na láhvi.
Degustační poznámky:
Barva: Jasná třešňová barva.
Aroma: živé, svěží, s tóny zralého červeného ovoce.
Chuť: dobré tělo, svěží třísloviny s kratší délkou.
Snoubení s jídlem: typická středomořská kuchyně, těstoviny s masem a zeleninou.
Ideální teplota podávání: 14-16 °C
Parametry