
Vinařství Cravanzola "San Pietro"
Nebbiolo d'Alba D.O.C., Piemonte, Itálie
100% Nebbiolo
Alk.: 14%
Červené víno, suché
Vinifikace:
Ruční sběr. Fermentace trvá 8-10 dní při řízené teplotě 30°C. Zrání: 12 měsíců ve velkém dubovém sudu a částečně v nerezových kádích. Po plnění do lahví, zůstává odpočívat ve sklepě po dobu min. 6 měsíců.
Degustační poznámky:
Barva: elegantní granátová.
Aroma: ovocné tóny (zejména červené ovoce, malin) s kořeněnými tony skořice a vanilky.
Chuť: plná, komplexní.
Snoubení s jídlem: červené maso (pečené, na grilu), ragu, zralé sýry.
Ideální teplota podávání: 16-18 ° C
Potenciál zrání: 10 - 12 let
Parametry